skip to Main Content

 

Karin Janssens

Vanaf de zomer van 2022 ben ik gestart als secretaris van de Vereniging kind en slaap. Ik werk sinds 2018 met veel plezier als ontwikkelingspsycholoog en inmiddels ook somnoloog binnen het Slaap-waakcentrum SEIN in Zwolle. Dit is een derdelijns slaapcentrum waar van jong tot oud mensen met uiteenlopende slaapproblemen behandeld worden. Ik behandel binnen het slaapcentrum vooral de kinderen, pubers en jongvolwassenen, met slapeloosheidsklachten, circadiane ritmiek problemen, nachtmerriestoonissen, parasomnieen of overmatige slaperigheid overdag.

Met een achtergrond in zowel de psychologie en geneeskunde, vind ik het leuk om op het grensvlak van de geneeskunde en de psychologie bezig te zijn.  Mijn promotieonderzoek richtte zich op langdurige pijn en vermoeidheidsklachten bij jongeren.

Met de vereniging hoop ik me hard te kunnen maken voor een multidisciplinaire aanpak van slaapproblemen bij kinderen en bij te dragen aan een betere kennisuitwisseling tussen verschillende disciplines. Zo hoop ik mijn steentje bij te dragen aan een betere slaapzorg voor kinderen in Nederland.

Back To Top